Switch Language:
atassinimahumahuapadalamputihtuamahubukumudaindiabumipencurimukamengandungbolehkerappelajarsuratdanselepasbuatsemuatanahpergituaseparuhdancontohgembirabukanmalamtetapipergigembiralebihkembaliterimaseparuhkembalipencurimahusiapamelayumelayuayamisterisemuatelefontelefonmudapergisayamalambarusuamiejaatasmohonmudadanindiadiMalaysiaMalaysiakenapahantarkembalijalansenangnamaterimaambilmahuremajadewasasenangsayaatasmalamlajuIndiadigarisanbolehdarimenteriakanpergiseterusmalaspergijawapanbuatambilperlusenangsusahmungkinlainambilanakbahasadenganseterusataslelakisuaraterlaluhantarmalamtetapidansinibahasabawahperdanaminyakterimasaatmohonremajaayamsusahorangterlalubukupergidalamminyakkemaskeretamelayusuaratamatbukanjalanmelayuseterusayambesarseterusdalamtanahseterusayamMalaysiaorangindiatelefonharuscontohmalamtetapirumahjualdariyadewasadalamhitamtuahantuharussenangatasmudacumasinibahasaisteriMalaysiabumiperempuanmungkinbukubelajarkamusuratselepasmenterijadimengandunglebihsuamimalaysiakeretasaattanahIndiaIndiacinaMalaysiaayamisterijalandiminyakmenteriselepasdandaribuatbuatseparuhmahusaatsemuaseterusharusremajayangakankeraplebihayamyakotakdenganbelajarsemuaharusyagarisankeretamalamyamalashitamseparuhmalasdariIndiabawahkamutanahsusahhitamdarilelakisenangterlalupergimenterisiniakanrumahbukuperdanaMalaysiamungkinminyakmudamenteriapabumisiniyapelajarbuatbuatkemasdengarkeretahantutelefonsusahsenangbukumungkindenganyaselepasdarihantarayamcinaterlaludewasayaterimapergipergiatasmalasorangbukumelayutanahdengarkedaimudasuratbukulebihgembiraterlalunamakertaskertasbawahhantarminyakjawapanlainjualIndiacumasinidandiharusbukandengarbahasamohonjadisiapamudaperdanajawapanindiatele
01:00

Top Ranking

List of users with the best WPM in the last 24 hours.


RankNameWPMTime
-

Ujian Menaip Malaysia

Ingin meningkatkan kemahiran menaip 10 jari anda dengan cara yang menyeronokkan dan menarik? Lihat seberapa pantas jari anda boleh menaip perkataan Malaysia dan lihat hasilnya.

Ujian Menaip Malaysia

Jika anda ingin menguji atau mengetahui seberapa pantas anda menaip, cuba ambil ujian menaip 10 Jari Pantas kami yang percuma sepenuhnya. Anda boleh berlatih untuk meningkatkan kelajuan menaip anda dengan cara yang menyeronokkan dan menyeronokkan, ujian ini direka bentuk seperti permainan supaya anda boleh berseronok sambil meningkatkan kelajuan dan ketepatan menaip anda dengan cara yang menyeronokkan.

Lebih banyak anda berlatih, lebih cepat dan lebih tepat menaip anda. Permainan ujian menaip 10 jari Malaysia yang kami sediakan terdiri daripada 200 perkataan popular yang sering digunakan dalam aktiviti harian, supaya amalan anda menjadi lebih cekap dan apabila anda menemui perkataan ini dalam aktiviti sebenar otot jari anda akan mudah menaip perkataan -perkataan itu.

Lupakan perkataan yang jarang digunakan, fokus pada perkataan yang sering digunakan. Jika anda sudah biasa menaip perkataan yang popular, anda akan mendapati mudah untuk menaip perkataan yang kurang digunakan.

Ujian Menaip Pantas

Anda boleh meningkatkan kemahiran menaip jari anda tanpa kos sesen pun, anda boleh menggunakan ujian menaip dan permainan yang kami sediakan secara percuma. Lama kelamaan, anda mungkin perasan bahawa jari anda semakin laju daripada biasa.

Pada akhir setiap ujian, kami akan menunjukkan kepada anda skor dan kelajuan dalam WPM atau perkataan seminit, skor ini menunjukkan bilangan perkataan yang boleh ditaip dalam seminit, dengan mengetahui skor ini anda boleh membandingkan kelajuan menaip dari semasa ke semasa semakin besar. skor yang anda dapat lebih banyak bermakna lebih cepat anda menaip.

Selain daripada WPM, kami juga menunjukkan kepada anda maklumat lain pada akhir setiap ujian untuk memudahkan anda menjejaki kemajuan anda, seperti maklumat tentang ketepatan, bilangan perkataan yang ditaip dengan betul dan salah, bilangan ketukan kekunci dan sebagainya.

Petua Meningkatkan Kelajuan Menaip Malaysia

Untuk meningkatkan kelajuan menaip Malaysia anda dengan berkesan, lakukan ujian ini dengan kerap supaya otot jari anda lebih biasa dengan kekunci pada papan kekunci dan kedudukan setiap huruf.

Jika anda baru belajar menaip atau sudah fasih menaip tetapi masih berasa janggal apabila menaip menggunakan 10 jari, mulai sekarang cuba paksa diri untuk menaip menggunakan 10 jari dan pastikan setiap jari menaip huruf yang betul.

Utamakan juga ketepatan, sebab tak guna kalau boleh taip laju tapi tak tepat, kelajuan akan bertambah apabila ketepatan meningkat.

Catat Kemajuan Anda

Tidakkah anda berbangga apabila pada masa ini anda hanya boleh mendapat markah 20 WPM dan beberapa ketika kemudian anda mendapat 100 WPM?

Untuk melakukan ini, sudah tentu anda perlu menyimpan setiap markah yang anda dapat dalam setiap ujian, tetapi jangan risau, anda tidak perlu merekodkannya di atas kertas secara manual, kami akan merekodkannya secara automatik dari kali pertama anda mengambil ujian sehingga anda mempunyai kemahiran menaip yang tidak pernah anda bayangkan sebelum ini, supaya kami boleh melakukannya memastikan anda telah membuat akaun dan log masuk.

Mari sertai ribuan orang dari seluruh dunia dan tingkatkan kemahiran menaip anda secara percuma!